Yhden vanhemman perheiden tuettu lomatoiminta

Palveluntarjoajan nimi

Yhden Vanhemman Perheiden Liitto ry

Kuvaus

Yhden vanhemman perheiden liitto järjestää yhdessä lomajärjestöjen kanssa tuettua lomatoimintaa vuosittain.
Tuettua lomaa voivat hakea kaikki Suomessa vakituisesti asuvat ihmiset. Loman myöntämiseen vaikuttavat sosiaaliset, terveydelliset ja taloudelliset perusteet. Myös erityisen vaikea elämäntilanne huomioidaan, mm. perhetilanne, leskeys, työttömyys, yksinhuoltajuus sekä psyykkiset ja fyysiset sairaudet kannattaa mainita hakemuksessa. Kaikki hakijat eivät valitettavasti pääse lomalle. Etusijalla ovat ne henkilöt, jotka eivät aikaisemmin ole olleet tuetulla lomalla. Tuetulle lomalle on mahdollista päästä ehkä joka toinen vuosi, riippuen tietenkin hakijamääristä.
Lomaolohuoneet / teemalomat
Tuettujen lomien on tarkoitus tuottaa iloa ja virkistystä lomalaisille, parhaassa tapauksessa lomalta voi saada uusia ystäviä. YVPL:n lomilla on lomaolohuone, jossa voi keskustella aikuisten kesken vetäjän johdolla. Samanaikaisesti lapsille on pyritty järjestetty lastenhoito (vaihtelee lomapaikoittain). Periaatteessa lastenhoito on yli kaksivuotiaille lapsille, mutta jos lapsia on vähän, voi hoitajat suostua ottamaan myös nuorempia. Rajoituksella halutaan varmistaa lasten turvallisuus.
Lomapaikkoihin on hyvät kulkuyhteydet julkisilla liikennevälineillä. Kaikki lomapaikat ovat meren tai järven läheisyydessä.
Lomien kesto on 5 vrk hintaan sisältyy täysihoito (iltapala käytäntö vaihtelee eri lomakohteissa), lisäksi lomapaikkojen ohjaajien järjestämää ohjelmaa.
Lomia voi tarkastella/ hakea: www.lomajarjestot.fi

Yhteyshenkilöt

Ei yhteyshenkilöitä.