MLL:n Mediakasvatus

Palveluntarjoajan nimi

Mannerheimin Lastensuojeluliiton Varsinais-Suomen piiri ry

Kuvaus

MLL on kouluttanut lasten ja nuorten netin käyttöön ja mediakasvatukseen perehtyneitä kouluttajia, joita voi kysyä kouluun vetämään Viisaasti verkossa – tilaisuuksia.Tietoiskuissa käsitellään verkkomedian hyötyjä ja haittoja sekä lasten ja nuorten sosiaalista elämää verkossa. Aihetta voidaan lähestyä myös seuraavista teemoista käsin: digitaalinen pelikulttuuri, nettikiusaaminen sekä laki ja nettikäyttäytyminen.

Kouluttajat ovat saaneet MLL:n Tukioppilastoiminnan ja Turvallinen nuorten netti -projektin kouluttajakoulutuksen. He ovat kokeneita MLL:n tukioppilaskouluttajia tai mediakasvatukseen erikoistuneita opiskelijoita tai valmistuneita, jotka tuntevat monipuolisesti lasten ja nuorten nettielämää.

Vanhempainiltaan voi tulla paikalle myös yhden tai kaksi koulun omaa tukioppilasta tai muuta nuorta kertomaan omasta netin käytöstään ja esittelemään nuorten nettimaailmaa omasta näkökulmastaan.

Kolmenlaisia tilaisuuksia:
• Oppitunnit oppilaille
• Koulutus opettajille tai muille ammattilaisille
• Vanhempainilta

Tilaisuuksien kesto on 45min – 90 min tai sopimuksen mukaan.

Koulutuksen tilaaminen tapahtuu MLL:n nettisivujen koulutuspyyntö-lomakkeella, jolloin tiedot välittyvät piirin kouluyhteistyövastaavalle. Hän on suoraan yhteydessä tilaajaan, sopii käytännön asioista ja kustannuksista sekä välittää tilauksen kouluttajille.

Koulutukset ovat maksullisia.

Lisätietoja ja tilaukset: http://varsinaissuomenpiiri.mll.fi/nuorille/mediakasvatus/

Yhteyshenkilöt

Ina Vahalahti

Sähköpostiosoite : ina.vahalahti@mll.fi
Puhelinnumero : 040 518 7212
Kotisivu : http://varsinaissuomenpiiri.mll.fi

Perhetalo Heideken

Sepänkatu 3
20700 Turku
Varsinais-Suomi